Beleggingshypotheek
 


Bij een beleggingshypotheek vinden geen maandelijkse aflossingen plaats. In plaats daarvan betaalt u maandelijks een premie voor een beleggingsverzekering. Deze premies worden voor u belegd in een door u aangewezen beleggingsfonds. Via standaardmodellen kunt u bepalen hoeveel risico u wenst te lopen. In sommige moderne beleggingsverzekeringen heeft u bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor een zekere garantie. Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk om het behaalde rendement belastingvrij te ontvangen. Om snel een overzicht te krijgen van de kenmerken van de beleggingsverzekering ontvangt u altijd een financiële bijsluiter van uw hypotheekadviseur.

De aflossing op einddatum vindt plaats met de uitkering uit uw beleggingsverzekering. Vaak wordt ervoor gekozen om hierin tevens een overlijdensrisicoverzekering op te nemen. Deze garandeert dat ook bij plotseling overlijden uw hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost.

Omdat aflossing tijdens de looptijd niet plaatsvindt blijft u optimaal profiteren van de mogelijkheid de betaalde hypotheekrente in aftrek te brengen. De populariteit van deze hypotheekvorm is te danken aan het fiscale voordeel.